Karine Lauwers
Bestuurder en pedagogische leiding @ Atelier BLEND

Ik studeerde eerst Bijzondere Jeugdzorg in Duffel, en na nog enkele omwegen, studeerde ik af als Bachelor in de gezinswetenschappen.

Ik startte mijn professionele loopbaan in Ons Tehuis Brabant te Kampenhout. Na 15 jaar ging ik andere horizonten verkennen in De Klink in Diegem, Het Maria Boodschap lyceum te Brussel, Familiehulp Brussel, Het Kolveniershof te Leuven en De Berken in Overijse.

Mijn creatieve rugzak werd gevuld tijdens mijn opleidingen en met inloopweken bij mijn creatieve collega’s in Ons Tehuis Brabant. Waar ik in elk atelier (10 verschillende) ondergedompeld werd in een andere materie. Ik volgde ook workshops bij Denies Van Loon (Papierexpressies), An Van Hentenrijk (Kalligrafie), De Banier, Pot & Papaver en tal van andere creatieve organisaties.

Waarom ik doe wat ik doe?

Na al die jaren als werknemer in de sociale sector, wou ik meer vrijheid, meer inspraak, meer ruimte, meer creativiteit, meer interactie, meer mogelijkheden om te werken volgens mijn eigen ritme, bevlogenheid en inzicht. Om met zoveel mogelijk positiviteit en enthousiasme de lat hoog te leggen. Nee, niet om de perfectie te bereiken! Wel om mijn cliënten een zinvolle creatieve dagbesteding aan te bieden waar we samen in kunnen groeien, inspiratie kunnen opdoen, leren van elkaar en bovenal samen plezier beleven... Iets wat intussen aardig lukt. Wanne, Isabelle, Frederik, Sieglinde en Vincent komen op maandag, woensdag of vrijdag naar het atelier. Samen gaan we intussen al enkele jaren op pad.

Onder het motto: op een dag vind je de job van je leven en omdat inclusie hoog op mijn lijstje staat, geef ik naast een zinvolle dagbesteding voor mensen met een mentale beperking ook workshops aan groepen en Jan met de pet. Zo kan ik misschien in de toekomst mijn ultieme droom realiseren: inclusieve creatieve workshops aanbieden!

Intussen zitten we niet stil. Nieuwe projecten komen op ons pad. Zo denken we mee over de uitwerking van een inclusieve werking bij het Hof van Beieren. Opstart ergens in 2021!

Daarom doe ik wat ik doe, ja, met veel goesting!