Johan De Cree


Johan De Cree
Freelance - Sr. Business Analyst & PM

Uitgebreide ervaring in business analyse, proces analyse en project management, met een focus op de verzekeringssector.

Met meer dan 20 jaar ervaring heb ik een uitgebreide achtergrond in de financiële industrie en consultancy. Veel van mijn rollen waren nauw verbonden met bedrijfsprocessen, transformatie en implementatieprojecten van softwarepakketten.

Vanaf het idee heb ik veel projecten geïnitieerd en uitgevoerd met een hoge operationele en veranderingsimpact. Analytisch, gedetailleerd, resultaatgericht en pragmatisch, krijg ik de klus op tijd geklaard met een glimlach. Ik heb een brede kijk op de context en begrijp snel de bedrijfsbehoeften. Meer technische onderwerpen zijn ook mijn kopje thee.

Ik heb expertise in bankzaken (effecten, sparen, contactcenter, kantoren) en in verzekeringen P&C (auto, bedrijfsongevallen, gebouw, aansprakelijkheid, ook via fronting of vrijheid van dienstverlening). Voor deze gebieden heb ik rapportage, organisatie en procesoptimalisatie geïmplementeerd. Bij verschillende gelegenheden was ik de gesprekspartner bij voorkeur van de compliance- en juridische teams rond onderwerpen als GDPR, contractmanagement en gegevensbescherming.